Ikuisia timantteja metallista - Ikirauta Design by Pekka Hurme

Metalliteollisuus alkoi Suomessa 1600-luvulla ja 1800-luvulla syntyi konepajateollisuus, kun ruukkien yhteyteen perustettiin konepajoja, joiden tuotteina oli esim. rautatiekalustoa, laivoja ja erilaisia koneita. Tampereella metalliteollisuus on aina ollut vahvaa ja Tampereen Messukylästä löytyvät myös 1971 perustetun metalliyhtiömme juuret.

Ikiraudan suunnittelijassa Pekassa yhdistyy näkemyksellisyys ja intohimo metallituotteiden valmistukseen sekä perheyrityksen 50 vuoden kokemus. Pekka tulee tamperelaisesta yrittäjäsuvusta ja uskoo jatkuvaan kehittämiseen. Metallityöt ovat hänelle arkipäivää, mutta nyt on tullut aika lisätä oma panos suomalaiseen muotoilun perinteeseen ja luoda elämyksiä metallituotteiden muodossa.

Valmistavan teollisuuden tuotteiden lisäksi Pekka haluaa vaalia teollista käsityötä, joten oman yrityksen tuotantoon kuuluvat myös erilaiset raudasta valmistetut design-tuotteet. Hän on luonut jokaiselle tuotesarjallemme oman tunnelman, tyylin ja värimaailman. Ne muodostavat vaihtelevan ja kiinnostavan kokonaisuuden, jossa riittää katsottavaa sekä käsinkosketeltavaa tunnelmaa. Kaikki tuotteemme ovat käyttöön tarkoitettuja, joten niiden designissa kohtaavat kauneus ja käytännöllisyys.

Kiitos, että tuet nykyaikaista suomalaista käsityötä!